Skip to main content

Prljavi poreski inspektori: Novi detalji hapšenja zbog milionske prevare: Igrali se sa ciframa i unošenjem lažnih podataka, pa ojadili državu za 124 miliona!


Sedam poreskih inspektora je uhapšeno zbog niza malverzacija, u kojima su zgrnuli 124 miliona dinara. „Blic“ je istraživao na koji način su ovi službenici funkcionisali i šta se zapravo dešavalo iza kulisa Poreske uprave, kako su se zaposleni praktično „igrali“ sa unošenjem cifara i podataka, a sve da bi fantomskim kineskim firmama. odnosno sebi omogućili da zarade milione!

Poreskim inspektorima su lisice na ruke stavljene na radnom mestu, upravo tamo gde su i prešli na drugu stranu zakona, a osumnjičeni su da su gotovo dve godine unosili lažne podatke i varali u vezi povraćaja PDV-a, sve u cilju sticanja novca. Zaposleni u Ministarstvu finansija, u filijalama Poreske uprave na Voždovcu i u Zemunu, umesto da utvrđuju nepravilnosti, pa i mito i korupciju, odlučili su da se priklone istoj. Prema informacijama „Blica“, ovi službenici suIzvorni link