Skip to main content

Nevreme pogodilo Beograd, Smederevo, Šabac, Inđiju Srbiju je večeras pogodilo jako nevreme, a i u Beogradu je povremeno padala jaka kiša praćena sitnim gradom, olujnim vetrom i grmljavinom.Nevreme je prvo zahvatilo Zemun i Novi Beograd da bi se prenelo na šire područje grada.

RTS je javio da je u blizini trafo-stanice Bogoslovija u Beogradu tri puta udario grom, zbog čega je došlo do kvara, pa struje nije bilo na Zvezdari, Paliluli i u centru grada.

Portal 192.rs objavio je snimke na kojima se vide poplavljene ulice u Borči, na Karaburmi, u Batajnici, a kako je objavljeno u nekoliko sela u okolini Šapca padao je krupan grad.

Brojne probleme nevreme je izazvalo i u Smederevu gde su neke ulice poplavljene, a u pojedinim delovima grada nema struje.

Portal je objavio i snimke jakog nevremena u Inđiji i Novom Sadu.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno saopštenje da će se oblačnost iz Bačke, Srema i Mačve, preko područja Beograda premeštati ka Banatu, Podunavskom okrugu i Braničevu pa se i u ovim predelima oko ponoći i tokom noći očekuju intenzivni plјuskovi sa grmlјavinom, ponegde gradom, kao i olujnim vetrom.

Procenjena količina padavina je između 20 i 40 mm za kratko vreme, lokalno je moguće i više.Izvorni link